Gimle Bostad

Projekt

Stratos

Antal: 150 bostadsrätter
Byggstart: 2021
Inflyttning: 2023

Arkitekt : Arkitema

I samarbete med Byggnadsfirman Viktor Hanson utvecklar vi ett bostadskvarter i Täby Park. Kvarteret är en del av ett större stadsutvecklingsprojekt som binder ihop centrala Täby på ett naturligt sätt. Totalt planeras nästan 6000 bostäder i området  och 5000 arbetsplatser samt skolor, simhall och parker. Målet är att bygga en trygg stadsmiljö med liv och rörelse som är ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbar. Projektet miljöcertifieras med Svanen.

Kvarteret består av välplanerade yteffektiva bostäder med lokaler mot huvudgatan och ett tillhörande garage. Fasaderna kläs med skiffer i olika kulörer och stor omsorg läggs kring detaljer och inredning.

Försäljning pågår och projektet byggstartades första kvartalet 2021. Läs gärna mer på projektets hemsida.

www.viktorhanson.se/till-salu/brfstratos/

 

Fabrique 46

Antal: 138 bostadsrätter
Byggstart: 2021

Arkitekt: Semren & Månsson

Beställare: Balder          Uppdrag: Projektledning

På Kungsholmen uppför Balder 138 exklusiva bostadsrätter med hög inredningsstandard. Fabrique 46 består av fyra huskroppar med åtta till tolv våningar. Den vackra tegelfasaden hittar sin inspiration i områdets tidigare industrihistoria och ger projektet en tydlig arkitektonisk prägel. På gatuplan skapas möjlighet för restauranger och kommersiella lokaler. Gimle agerar projektchef i projektet.

Götapassagen

Antal: 144 bostadsrätter
Byggstart: 2028

Arkitekt: Jägnefält Milton

I söderläge framför den centrala delen av Årstafältets nya stadspark planeras för 144 mindre bostadsrätter i två högre huskroppar. De flesta av bostäderna får full parkutsikt och balkonger i bästa solläge.

Projektet bidrar med höga stadsbyggnadsvärden innehållande bland annat lokaler i bottenvåningen både mot parken och mot huvudgatan. Lokalerna ges en hög takhöjd och planeras bidra med skiftande verksamheter.

Hållbarhet är ett annat fokusområde i projektet med exempelvis lågenergilösningar och hög kvalitet i materialval.

Till sist vill vi skapa ett projekt som tillför ett stort arkitektonisk värde och som balanserar skönhet, hållbarhet och användbarhet, både för de boende men också för samhället i stort.

Kv E, Årstafältet

Antal: 80 hyresrätter
Byggstart: 2029

Arkitekt : Arkitema

I anslutning till den nya grundskolan mellan parken och huvudstråket planeras för ett helt kvarter med mindre hyresrätter. Gimles del är halva kvarteret och bedöms inrymma 80 stycken smarta, välplanerade bostäder med modern arkitektur och hållbara lösningar.

Byggnaden blir en lågenergibyggnad med solpaneler på taket och med laddstolpar i garaget. Materialvalen sker med omsorg för att uppnå ekonomisk och ekologisk hållbarhet.

Gimle har tagit fram en mycket ambitiös social hyresmodell för att främja social hållbarhet i våra förvaltningsfastigheter. Modellen är fastlagd i ett avtal med bostadsförmedlingen innebärande att ett stort fokus läggs på sociala kontrakt såsom träningslägenheter, försökslägenheter och ”Bostad först”. Att hjälpa till att ta ansvar för alla stockholmare och göra Stockholm till en bättre stad är en självklarhet för oss.

Förutom de sociala kontrakten lämnas samtliga övriga bostäder till bostadsförmedlingen. 

Famnen

Antal: 100 bostadsrätter
Byggstart: 2024

Arkitekt: Lindberg Stenberg

Vid Brommaplans tunnelbanestation utvecklar Gimle två bostadshus med nio våningar och ett mellanliggande garage.  Planarbete pågår och samråd planeras under 2022. Stor omsorg läggs på arkitekturen men också på trapphusens utformning och bostädernas inredning. Lägenhetsstorlekar kommer främst vara för yngre och familjer innebärande ett fokus på 1 samt 4 rum och kök. 

ARKIVARIEN

Antal: 100 bostadsrätter
Byggstart: 2024

Arkitekt: Byrån för Arkitektur och Urbanism, BAU & SWMS Arkitektur.

I söderläge mellan Kärrtorps- och Bagarmossens tunnelbanestationer planerar Gimle ca 100 bostäder. Projektet ingår i ett större programområde för hela Bagarmossen och samråd för detaljplanen beräknas hållas under 2022. 

Bagarmossen har ett fantastiskt läge som tilltalar många Stockholmare. Bara några stationer bort ligger innerstaden samtidigt som man har hela Nackareservatet precis in på knuten. Detta är verkligen ett boende för den som gillar både stad och natur. 

Fredagsvägen

Antal: 50

Byggstart: 2025

Arkitekt: Arkitema

 

 

I veckodagsområdet utmed Söndagsvägen och Fredagsvägen har Gimle erhållit markanvisning för ca 50 studentlägenheter. Söndagsvägen är huvudgatan genom området och det populära bageriet och kaféet BAK liksom restaurangen Dirty Dough har bidragit till områdets ökande attraktivitet. I projektet ska vi utveckla ytterligare en plats längs Söndagsvägen med en attraktiv lokal och verksamhet.

 

 

Huset planeras att byggas i trä med solpaneler på tak för låg klimatpåverkan i både bygg- och driftsskede. Planarbete startas under 2022. 

 

Foto: AleWi

Projekt

Gimle söker bostads- och hyresrättsprojekt i Stockholms län. Målet är att utveckla två till tre projekt om året.

Öppenhet, ärlighet och transparens är ledord hos oss. Gimle Bostad är ett långsiktigt bolag som genomför projekt tillsammans med stadsbyggnadsprocessens olika aktörer. Vi ingår gärna i samarbeten och delar med oss av den kunskap och erfarenhet vi har från ett flertal större stadsutvecklingsområden.

Har ni tips om projekt, eller vill resonera om ett framtida samarbete hör gärna av er.